Waarom een MATTS elektrische scooter?

Scooters die op fossiele brandstof rijden zijn een ramp in termen van vervuiling, vooral oudere. 2: Het gevoel. In stilte rondrijden is een opwindend gevoel. Geen tandwielen, geen olie, geen mechaniek, alleen een tandwielvrije en comfortabele rijervaring. Het is bijna niet te beschrijven en zou je het daarom gewoon moeten proberen.

MATTS is een prachtig ontworpen, kwalitatieve elektrische scooter met een groot actieradius bereik. De intelligente smart hub-motor van Bosch zorgt voor krachtig veel koppel en weet door aansturing van de FOC-controller de krachten goed voor je te verdelen. De krachtbron hierachter is een makkelijk uitneembare accu die de 18650 lithium-ion cellen van Samsung bij zich dragen, en die worden op zijn beurt weer gereguleerd door een geïntegreerd BMS-systeem. Dit samen geeft je een duurzame combinatie van componenten die ervoor zorgt dat je zonder ergernissen het elektrische rijden tot wel 70 kilometer tot je kunt nemen. Samen met het design en de efficiëntie is veiligheid MATTS’s topprioriteit.

De elektrische scooter heeft voor en achter hydraulische schijfremmen en een in het midden geplaatste accu die voor extra stabiliteit zorgt. De elektrische scooter van MATTS weegt samen met de accu rond de 90 kilo, wat de MATTS een van de lichtste elektrische scooter in zijn soort maakt. En dit brengt jou weer direct meer gemak en kilometers.

Wat is de maximale snelheid van de MATTS elektrische scooter?

De maximale snelheid die de elektrische scooter kan behalen is +-25 km per uur voor de snorfiets variant, en +-45 km per uur voor de bromfiets variant.

Voor deze laatste variant is een goedgekeurde helm verplicht. Bij de snorfiets niet. Toch raadt MATTS aan deze ook te gebruiken bij de snorfiets variant. Dit voor je eigen veiligheid. Want een ongeluk zit in een klein hoekje! 
De topsnelheid is lichtelijk afhankelijk van het huidige accupercentage. Maar vaak niet minder de aangegeven topsnelheid.

De elektrische scooter heeft verschillende ‘standen’ op het stuur zitten. Wat doet dit en wat houdt het in?

Dat klopt! Op het stuur zit een draai schakelaar die jou de keuze biedt om in stand 1, 2 of 3 te rijden. Deze standen zorgen er simpelweg voor welke topsnelheid de elektrische scooter maximaal kan behalen. Stand 1: +-30 km per uur maximaal. Stand 2: +-40 km per uur maximaal. Stand 3: +-45-50 km per uur maximaal. De trekkracht (koppel) kan in mindering gebracht worden door de scooter in stand 1 te zetten. In stand 2 en 3 is de trek kracht maximaal. Daarbij werken deze standen alleen bij het bromfiets model (45km per uur) en is de optie bij het snorfiets model vastgesteld op 1 maximale snelheid. De 3 standen optie zorgt er uiteindelijk voor dat je zelf de nodige rijstijl instellingen kunt instellen wat op dat moment voor jou het beste is. Dit zou je een grotere actieradius kunnen brengen.

Wat zijn de belangrijkste specificaties van de MATTS elektrische scooter?

De prijs! Natuurlijk is deze belangrijk. Vandaar dat de MATTS met een competitieve prijs komt. Een prijs die jou een kwalitatief product levert met gerenommeerde merken gekoppeld aan de belangrijkste componenten. Motor: Bosch regeneratieve hub motor 1750w Accu: Samsung lithium-ion 18650 60v 26aH De rest specificaties zijn te vinden op de beginpagina van de website. 

Hoelang duurt het voordat de accu opgeladen is?

2 uur is de tijd die nodig is om de accu op een niveau van 70% op te laden. Voor een volledige lading is dat plus minus 5 uur. 

Wat is de actieradius van mijn MATTS?

Ongeveer 60 tot 75 km per lading. De actieradius hangt af van je gewicht, bandenspanning, wind, omgevingstemperatuur, windscherm accessoire etc en de keuze tussen 25km en 45km versie. Maak je je toch zorgen over de actieradius? Neem een extra accu voor een snelle accu wissel of neem een extra oplader zodat er bijvoorbeeld op je werk ook de mogelijkheid is om ‘bij te tanken’.

Heb ik een speciale aansluiting nodig om mijn accu op te laden?

Nee, de lader van de accu kan gewoon in het normale 230V stopcontact. De accu is uitneembaar dus kies zelf welk stopcontact!

Hoeveel ruimte heb ik nu nog in de ruimte onder het zadel van de elektrische scooter?

De ruimte die over blijft boven de accu is groot genoeg om een kettingslot of je oplader mee te nemen. Voor extra bagageruimte is er de mogelijkheid een topkoffer in kleur bij de scooter te bestellen.

Hoelang is de levertijd als ik een MATTS bestel?

Bestel je de scooter voor bezorging binnen Nederland, dan kan de levering plaats vinden binnen een aantal dagen en vaak nog dezelfde dag. In overeenstemming met de klant.

Als je besteld voor een levering buiten Nederland (binnen de EU) dan zijn de levertijden van de producten van MATTS sterk afhankelijk van derden. Hierdoor kan er slechts een indicatie gegeven worden van de levertijd. In overeenstemming met jou zullen we altijd proberen om tot een leveringsdatum komen die niet verder dan 14 dagen van de bestelling datum af zal liggen. Zijn we op moment van bestellen door de aanwezige voorraad heen, dan wordt de huidige levertijd vermeld op de website of wordt dit duidelijk door gecommuniceerd naar de klant.

Wat gebeurd er als er iets stuk gaat?

Het beste van een elektrische scooter is dat er heel weinig componenten stuk kunnen gaan en met in het bijzonder een elektrische MATTS scooter. Daarom geven wij 2 jaar garantie op de motor en accu. Vergeleken met een scooter die rijdt op een verbrandingsmotor, welke ongeveer 400 verschillende onderdelen met zich mee draagt, heeft er een met elektrische motor maar enkele. En natuurlijk, het kan gebeuren dat een MATTS door middel van wind of iets dergelijks omvalt en dat er plastic onderdelen breken en/of beschadigen. Of dat je simpelweg hulp nodig hebt voor basis onderhoud zoals de remmen en banden. Dan kun je terecht bij diverse aanbieders. Je dichtstbijzijnde reparateurs bedrijf of Bosch service punten met 400 locaties in Nederland en 14.000 in Europa. Die vervolgens voor benodigde onderdelen contact op zal nemen met ons als importeur. Kom je er middels hun niet uit? Laat het ons weten.

Ik heb een scooter besteld, en nu? (Holland)

Na de betaling komen wij (desgewenst) de bestelling bij jou thuis afleveren op afgesproken datum, tijd en adres met de benodigde documenten. Met deze gegevens kun je de scooter op je naam zetten en meestal een werkdag later zul je je kentekenbewijs in de brievenbus ontvangen. Verzekeren kan online via onze website en je bent klaar om te gaan!

Ik heb een scooter besteld, en nu? (Outside of Holland, in the EU)

Als u een e-scooter voor buiten Nederland, in de EU, hebt besteld, sturen wij u de e-scooter met het bezorgsysteem van onze partner. Wanneer het op het gewenste adres wordt afgeleverd, ontvangt u de EU-documenten om uw e-scooter bij uw nationale wegregistratie autoriteit te registreren.

Hoe werkt de afstandsbediening?

Goeie! Je zult na wat uitproberen waarschijnlijk zelf al wel tot wat ondervindingen gekomen zijn maar de uitleg hiervan staat beschreven in de te downloaden handleiding. Even snel; voor keyless driving druk je 1 keer op het gesloten slot, en 2 keer op de lightbolt icoon om de scooter de starten zonder de sleutel in het contact te hoeven doen. Display en led-verlichting springt aan, rem in, druk 2 seconden op de P knop, en je bent klaar om te gaan.

Kan ik gespreid betalen?

Samen met onze partner in3 bieden wij je de mogelijkheid aan om een scooter te betalen in 3 gelijke termijnen tegen 0% rente. Vanaf 100 euro tot max 3000 euro. Hoe werkt het? Je doet direct je eerste betaling via iDEAL en je scooter wordt verzonden. Binnen 30 dagen doe je de tweede betaling en binnen 60 dagen doe je de derde betaling. Meer info over in3 vind je hier.

Is er een mogelijkheid de scooter in gedeeltes te betalen?

Dat kan. Voor het financieren van de scooter werken we samen met Scooterflex. Scooterflex neemt de volledige afhandeling op zich betreft de financiering. Let wel, lenen kost dus altijd iets meer geld.

Hoe werken dee fiscale voordelen en voor wie zijn deze fiscale voordelen?

De fiscale voordelen zijn per gemeente verschillend. Controleer dus even bij jou gemeente of ook jij in aanmerking kom voor een subsidieregeling bij de aanschaf van een elektrische scooter. In België geldt er al een subsidieregeling vanaf 15 april 2019 van 750 euro per elektrische scooter. In Nederland kunnen de zakelijke rijders in ieder geval profiteren van de MIA en Vamill regeling. Hoe dit werkt kun je terug vinden op de zakelijke pagina van deze website.

Wat kost het rijden van een elektrische MATTS scooter eigenlijk?

Met een volle accu lading ben je 30 eurocent verschuldigd aan de energieverstrekker. Dus zorg ook dat die groen bezig is, anders slaan we alsnog de plank mis:)

Kan ik de levensduur van de accu beinvloeden?

Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden om de levensduur van de accu te verlengen en er het maximale uit te halen.

 • Bewaar je accu op een plek tussen de 5 en 20 graden en uit direct zonlicht.
 • Volledig opladen en volledig ontladen kan de levensduur van de accu verkorten. Indien mogelijk kun je het best je accu als hij nog 30% overheeft opladen tot ongeveer 90%.
 • Wanneer je de accu een lange tijd niet gebruikt, kan de accu het best bewaard worden met 40% van het vermogen.
Hoe kan ik in de wintermaanden het beste met de elektrische scooter omgaan?

Hieronder vindt u onze winterchecklijst:

Wat wel nodig is – Bandenspanning en -profiel, verlichting, claxon én remmen controleren.

 • Accu-winterprincipe: binnenshuis (warm) opladen is probleemloos rijden in de kou.
 • Accu niet blootstellen aan temperaturen lager dan 15° onder nul (i.v.m. accuvloeistof).
 • Een ongebruikte accu in de winter toch steeds koel bewaren. (bijv. in de kelder).
 • De accu niet maanden lang onaangeroerd laten staan (elke 3 á 4 weken opnieuw opladen).
 • Scooter beschermen tegen te veel vocht (liefst in carport of garage plaatsen).
 • Rekening houden met prestatievermindering bij temperatuur onder de 5 graden.(minder bereik en lagere snelheid) Daarom wordt aangeraden de accu binnen op te laden.
 • Voorzichtig rijden en rijstijl aanpassen aan de weersomstandigheden
 • Met water en doek of spons zoutresten van de scooter verwijderen.
 •  Nuttig: Windscherm aanbrengen. Warmtedeken of verwarmde handgrepen aanschaffen. Rijden bij temperaturen ver onder nul is mogelijk, maar onthoudt; wel binnenshuis (warm) opladen. Dat is probleemloos rijden in de kou.

In3 - In 3 keer betalen met 0% rente

Betaal je je aankoop liever niet in één keer? Maak dan gebruik van in3: de enige gespreid betaalmethode met 0% rente. In drie keer betaal je het aankoopbedrag zonder extra kosten. Zo koop je binnen je budget je favoriete product. Het minimale bestelbedrag is € 100,- en het maximale bestelbedrag is € 3.000,-. 

Voorafgaand aan de betaling doet in3 een supersnelle gegevenscontrole. Mocht onverhoopt je verzoek tot betaling niet geautoriseerd worden, dan kan je contact opnemen met in3 of kiezen voor een andere betaalmethode. Wil je meer informatie over in3? Bezoek dan: www.payin3.nl.

Hoe werkt het?

Als je kiest voor in3 betaal je het volledige bedrag in drie gelijke delen binnen 60 dagen. Op de dag van je bestelling betaal je het eerste deel via iDeal en wordt je aankoop verzonden. 30 dagen later betaal je het tweede deel en weer 30 dagen later het derde deel. Zo hoef je geen grote uitgave in één keer te doen. Je ontvangt een mailtje zodra je een nieuwe betaling moet doen. Wel zo makkelijk!

 1. Kies & check:  Kies in3 bij het afrekenen, het systeem doet een supersnelle gegevenscontrole.
 2. 1e betaling & verzending: Je doet direct je eerste betaling en de bestelling wordt verzonden.
 3. 2e & 3e betaling: Binnen 30 dagen doe je de tweede betaling en binnen 60 dagen doe je de derde betaling.