Persoonlijke service

  • Nu meerdere proefrit locaties -
  • Nu meerdere proefrit locaties -
  • Nu meerdere proefrit locaties -
  • Nu meerdere proefrit locaties -
  • Nu meerdere proefrit locaties -
  • Nu meerdere proefrit locaties -
  • Nu meerdere proefrit locaties -
  • Nu meerdere proefrit locaties -
  • Nu meerdere proefrit locaties -

Zakelijk
fietsplan

MATTS x fietsplan voor jouw werknemers

Werkgevers zien het belang van maatschappelijk verantwoord ondernemen en de voordelen van vitale en gezonde werknemers steeds meer in. Daarom is er een Nationaal Fietsplan! De overheid steunt dit fietsplan met speciale belastingregelingen. Met een zakelijk fietsplan biedt jij jouw werknemers een vitale manier om te genieten van het woon-werkverkeer.

Volg ons

Hoe werkt een zakelijk fietsplan?

Via je jouw werkgever kun je op een voordelige manier een nieuwe fiets aanschaffen. Dit komt omdat de rekening van de fiets uit je brutoloonbestand wordt gehaald. Zoals ook bij een kilometervergoeding. Wanneer je zelf een elektrische fiets koopt, betaal je dit van je nettoloon. Met het fietsplan betaal je over het gehele bedrag geen belasting. Ben je een werkgever? Meld je dan aan bij Fiscfree om gebruik te kunnen maken van hun platform. Bij gebruik van Fiscfree wordt er 150 euro extra in rekening gebracht (15% over de 1e 1000 euro). Ben je werknemer? Neem dan contact op met je werkgever om een fietscode te verkrijgen om vervolgens bij ons je fiets te kunnen bestellen. Met de fietsbonnen kun je later in de aanvraag de accessoires toevoegen aan de bestelling.

Voordelen voor werkgevers

Allereerst zijn je werknemers gezond bezig wanneer ze fietsend het woon-werkverkeer invullen. Dankzij een fietsplan investeer je in de vitaliteit van je werknemers en verminder je het ziekteverzuim. Als je door mee te doen met een fietsplan in een andere belastingschaal terechtkomt als werkgever, is je voordeel nog groter.

Belastingvoordeel

De gemiddelde Nederlander heeft al snel een belastingvoordeel van 42% bij een fietsplan. Afhankelijk van de regeling met de werkgever betaal je je bedrijfsfiets uit je vergoeding voor woon-werkverkeer, vakantiedagen/uren, of andere zaken zolang die maar uit het brutoloon komen. Door de aanschaf van een bedrijfsfiets verlaag je je brutoloon, waardoor je netto minder belasting betaalt.

MIA, Vamil en KIA subsidieregeling

Een elektrische bakfiets komt in veel gevallen in aanmerking voor een fiscale regeling. Dit zijn de MIA, Vamil en KIA subsidieregelingen.

MIA staat voor milieu-investeringsaftrek en bedraagt 50% van de aanschafwaarde van de elektrische fiets met kenteken. Gewone elektrische fietsen vallen in een categorie met 13,5% aftrek.

De elektrische fiets kun je extra snel afschrijven mits het bedrijfsmiddel op de milieulijst staat. Dit is de Vamil regeling, ook wel versnelde afschrijving milieu-investeringen genoemd. In het jaar van aanschaf kun je al 75% willekeurig afschrijven en in het jaar daarna kan de overige 25% worden afgeschreven. De Vamil die je ontvangt, hangt af van toepassing van het belastingtarief. Dit varieert tussen de 25% en 51,95%.

KIA staat voor kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Met deze regeling worden werkgevers en ondernemers gestimuleerd om te investeren. Door deze regeling kun je 28% van de totale investering aftrekken als je aan de voorwaarden voldoet.

Voorwaarden

Bekijk alle voorwaarden op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.